18/08/2022

LilyWhite's Blog

LilyWhite: Små, Søde & Korte Blogindlæg

Moden er blevet allemandseje

Digitaliseringen har for alvor gjort sit indtog i vores årti. Alverdens ting og sager er nu at finde online, hvor du blandt andet kan følge med i den nyeste mode og i løbet af ingen tid erhverve dig det nyeste, smarteste tøj. Internettet har altså fået funktion som en genvej, der gør det muligt altid at være med på moden. Desuden er internettet en af de mest væsentlige faktorer, når der tales om globalisering indenfor modeverdenen. Hvor kjolerne før i tiden var på mode i Paris, før danskerne overhovedet vidste, hvad en kjole var, bliver budskabet om det nyeste af det nyeste nu spredt i løbet af nul komma fem. Derudover har modens digitalisering også medført, at nutidens mode kan præges af fjerne kulturers modetendenser. Hvem ved, inden længe er det måske ”in” at gå med kilt? Der skal ikke lægges skjul på, at moden dikteres fra nogle bestemte steder i verden, og hvor budskabet om den nyeste trend før i tiden skulle spredes via magasiner og diverse andre medier, er hele verdens modeinteresserede nu informeret om det nyeste af det nye ved hjælp af et enkelt klik.

fashion photo

Vær med på moden

Derudover er det også blevet muligt at gøre sig selv til et modeikon ved at benytte sig af diverse portaler på nettet, hvor man kan vise sin egen tøjstil frem, og andre kan bedømme den. Moden er desuden blevet lettere tilgængelig for den økonomisk trængende. Dette skal forstås ved at sider som for eksempel Online-Mode.dk der eren  kendt modeside, sælger billigt tøj, der er inspireret af den nyeste mode. Hvis du ser en super flot og fancy kjole i et modemagasin, kan du næsten med garanti finde en lignende på en af de ovennævnte sider.

Moden som lokalt fænomen

Moden har på det seneste også vist sig som et lokalt fænomen frem for et verdensomspændende. Mindre grupper i samfundet, også kaldet subkulturer, er nu begyndt at skabe deres helt egne modetendenser. Her har det faktum, at moden er kommet online, gjort at mindre grupper lettere kan sprede deres budskaber. Derudover er mindre gruppers modetendenser ikke længere geografisk betinget. Dette skal forstås sådan, at en mindre gruppe i Danmark nu uden videre kan inspireres af en modetendens i Japan.

Køb af tøj online

Når det så er sagt, så er det bedste af det hele jo, at det moderigtige tøj nu også kan købes online. Hvis du ser noget smart tøj, er én enkelt søgning på Google som regel nok til at finde frem til en webshop, hvor du kan købe det – som oftest også billigere end i butikkerne. Internettet har gjort, at salget af modetøj er eksploderet voldsomt. Internettet fungerer ikke kun som en informationskilde, hvor man kan følge med i alle moderelaterede nyheder, men også som et slaraffenland for moderigtige shoppere. Det er nu muligt at gøre indkøb af modetøj online – oven i købet med en lang række fordele.

fashion photo

Færre udgifter

Ved at sælge modetøj på nettet, undgår man en masse udgifter. Disse udgifter kunne f.eks. være leje af butik og lønninger til personale. Ved at drive en webshop, undgår man dette, da det ikke er nødvendigt med dyre og store butikslokaler. Derudover, behøver man ikke ret meget personale, da butikken i princippet passer sig selv. Dette er netop, hvad der kommer forbrugerne til gode.

Vigtigt med support

Internetsalget har dog sine svagheder. Modetøjet, der som oftest er forholdsvist dyrt, kan ikke prøves på. Derfor er det vigtigt, at der er gode størrelsesguider og en supportfunktion at finde på webshoppen. Hvis webshoppen ikke tilbyder dette, vil mange foretrække en god gammeldags butik, hvor man er sikker på, at tøjet passer. Økonomisk set kan det for webshoppen sagtens betale sig at investere i gode størrelsesguider og supportfunktioner, da dette som oftest er en engangsinvestering. Butikker har, som oftest, langt flere faste udgifter.

Ulemper ved online tøjhandel

Der er som nævnt nogle få ulemper ved handel med modetøj på nettet. Tøjet kan ikke prøves på, hvilket kan være et problem, da modetøj kan være ret dyrt. Form, farve og model kan falde helt anderledes ud, i forhold til hvad man havde forestillet sig. Hvis man ser på online tøjhandel fra den vinkel, vil det være mere praktisk at købe det i en butik. Dette er dog en ulempe, man må tage med, når man handler på nettet. Fordelene overskygger klart ulemperne, og mange store webshops tilbyder endda også gratis returnering, hvis tøjet ikke skulle passe. Hvis dette er tilfældet, er den eneste ulempe, at der er længere leveringstid. Det kan de fleste dog godt leve med, hvis der er penge at spare.

Fordele ved internetsalg af modetøj

Internettet har bragt en helt ny dimension til modebranchen med sig. Med dette menes, at der er åbnet op for en lang række fordele for passionerede shoppere. Dette skyldes, at salget af modetøj er gået online. Fordelene, der gør, at mange dedikerede modeshoppere hopper på det online modesalg, er mange. Der er dog to fordele, der har større betydning end de andre. Ved at købe modetøj online, sparer man nemlig både tid og penge – to ting, som de fleste folk, for alt i verden, vil forsøge at bruge mindst muligt af.